Forside > Det radikale Venstre, EU/EF, Folkestyre/demokrati, Socialdemokratiet > EU vil nu også blande sig i den danske skattepolitik

EU vil nu også blande sig i den danske skattepolitik

16. august 2008

EU vil nu også blande sig i den danske skattepolitik 

EU lægger nu op til endnu et attentat mod dansk selvstændighed. Denne gang drejer det sig om, at EU vil bestemme over dansk skattepolitik. Derfor er der grund til at sige fra med det samme og med fuld styrke, siger Fremskridtspartiets skatteordfører, Kim Behnke, der nu tager sagen op i Folketinget.

Spørgsmålet drejer sig om, hvorvidt de danske medlemmer af Europa-Parlamentet skal betale skat af deres pensionsordninger eller ej. De danske skattemyndigheder siger ja.

EU´s administration siger nej, og er villig til at prøve sagen ved domstolen i Luxembourg.

– Der går snart ikke en dag uden, at EU prøver at likvidere dansk selvstændighed. I går var det praktikordningerne i folkeskolen, der stod for skud. I dag er det skattesystemet, siger Kim Behnke og fortsætter:

Skatteministeren (Carsten Koch, A, red.) må nu melde ud om, hvad han har tænkt sig at gøre. Derfor har jeg rejst sagen i Folketinget og forlangt svar. Vi må kæmpe imod disse EU-overgreb med næb og klør, og i denne sag må skatteministeren gå forrest.

Der er også en moralsk side af sagen. Man kan diskutere, om der skal betales skat af pensionsordninger eller ej. Men når alle andre gør det, skal reglen naturligvis også gælde for de danske medlemmer af Europa-Parlamentet, siger Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 2 / 25. årgang / februar 1997

Reklamer
%d bloggers like this: