Forside > EU/EF > Børn misbruges til indsamlinger

Børn misbruges til indsamlinger

16. august 2008

Børn misbruges til indsamlinger

 

– Det må være i strid med de nye forbud om, at børn deltager i arbejde, når Folkekirkens Nødhjælp og andre velgørende organisationer indsamler penge ofte ved brug af netop børn. Det siger Fremskridtspartiets gruppeformand, Kim Behnke, der nu har rejst sagen over for arbejdsministeren (Jytte Andersen, A, red.).

 

Folketinget har vedtaget de absurde EU-regler, der forbyder børn på 13 år at gå ud med aviser eller reklamer for at tjene lidt lommepenge. Forbuddet har også betydet, at børn ikke længere kan være eksempelvis modeller. Men når velgørende organisationer indsamler penge, bruger de i stor stil børn som indsamlere. Senest da Folkekirkens Nødhjælp indsamlede penge.

 

Det er Folketinget, der har vedtaget reglerne. Men det kan ikke være rigtigt, at børn må indsamle penge til ulandsbistand, flygtningelejre og andre såkaldt velgørende formål, mens de samme børn ikke må tjene lidt penge ved at bringe reklamer eller aviser ud.

 

Jeg har nu rejst sagen over for arbejdsministeren og bedt hende redegøre over for Folketinget, hvordan hun kan tillade, at børn går rundt og tigger penge til velgørende organisationer, slutter Kim Behnke.

 

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 3 / 25. årgang / marts 1997

%d bloggers like this: