Forside > Fremskridtspartiet > Derfor opstod Fremskridtspartiet

Derfor opstod Fremskridtspartiet

2. august 2008

Derfor opstod Fremskridtspartiet


Fremskridtspartiets fremkomst var en reaktion, der måtte komme i et samfund, der blev mere og mere sygt.


Efter 2. verdenskrig havde Socialdemokratiet en glimrende politisk platform, en socialt retfærdig fordelingspolitik, og denne fase af den politiske udvikling havde god grobund hos befolkningen. Selv borgerlige partier kunne slutte op om denne målsætning.


Den danske befolkning er flittig, og takket være den teknologiske udvikling kunne samfundet arbejde for et bedre socialvæsen, et bedre hospitals- og sundhedsvæsen og et bedre skole- og uddannelsessystem. Flid og arbejdsomhed kunne betale sig, og der kunne spores Fremskridt på alle områder i samfundet helt op i tresserne.


Denne fremgang var for meget for socialdemokraterne. Det sociale velfærdssamfund var nået, og partiets rolle var udspillet, men nu skulle samfundet socialdemokratiseres, der skulle skabes et socialistisk samfund, og sygdommen “Danmarkisering” begyndte. Socialdemokratiet startede opbygningen af den offentlige sektor, der er rygraden i partiet: Den, der behersker det administrative apparat har magten.


Og lovmøllen malede, og bureaukratiet voksede, og man skulle helst være socialdemokrat for at gøre karriere hos det offentlige. Lønningerne steg i det offentlige, så det var svært for den private sektor at konkurrere om arbejdskraften, og som bærende idé fortsatte socialdemokraterne med at hævde, at deres fordelingspolitik ikke var nået langt nok. Vi havde stadig for mange kapitalister.


De borgerlige partier tog konkurrencen op med Socialdemokratiet og tilbød endnu mere service og fordelingspolitik, og sygdommen udviklede sig. De mindre erhvervsdrivende klagede over den voksende arbejdsbyrde fra det offentlige og dårlige indkomstforhold, men da vi takket være den teknologiske udvikling havde stor materiel fremgang, var der ingen, der reagerede mod udviklingen. Det vat blot samfundsudviklingen, der var skyld i, at de småhandlende klagede sig, fremhævede socialdemokraterne.


Skattetrykket steg, og det sidste værn mod skattetrykket faldt, da kildeskatten blev indført. Socialisterne reklamerede med, at selvangivelsen forsvandt, og de borgerlige partier indførte systemet.


Men befolkningen havde anet uråd, og den havde givet en borgerlig regering fuldmagt til at stoppe sygdommen i 1968. Et af slagordene var, at “pengene har det bedst i borgernes lommer”, men ak, denne borgerlige regering fortsatte socialdemokratiseringen, som om intet var hændt, og antallet af offentligt ansatte steg i takt med det stigende skattetryk. “Danmarkiseringen” var ikke til at stoppe og har siden taget fart. Der er i dag flere, der modtager penge fra de offentlige kasser, end der er ansatte i erhvervslivet. Vi lever af at klippe hinanden.


Derfor opstod Fremskridtspartiet.


Ole Maisted

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 25 / 9. årgang / 31. juli 1981

Reklamer
%d bloggers like this: